Pattogtatási lehetőségek

Számtani popcorn:
1 uncia (2 evőkanál) kipattogatlan magból kb. 11 pattogatott kukorica lesz.

Tűzhelyen készítve:
Forrósítson fel 3 evőkanálnyi étolajat egy pattogató edényben, vagy egy vastag falú, lefedett lábasban. Amikor a forró olajba dobott mag kipattan, öntsön 1/3-ad csészényi popcornt, vagy annyit, hogy a lábas alját ellepje legfeljebb egy magnyi vastagságban. Fedje le az edényt és folyamatos rázással hevítse tovább (közben engedje a gőzt eltávozni) mindaddig, míg a pattogás megszűnik.

__________________________________________________

Party keverék kornbináció

Kb. 2,7 l negyed kipattogatott Miss Popcorn
2 csésze rizsből vagy búzából készült gabonakockák
1/2 csésze szárított áfonya vagy meggy
1 csésze tisztított, darabolt és pirított dió
1/4 vaj vagy margarin
1 teáskanálnyi juharszörp-kivonat

Tegye a kipattogott popcornt, gabonát, áfonyát és diót egy nagyobb lábasba. Olvasszon vajat egy kisebb lábasban. Keverje benne a juharszörp-kivonatot. Töltse bele a popcorn-keveréket, majd keverje jól össze.

Kb fél liter mennyiségre elegendő

__________________________________________________

Kókuszos mézgolyók

Kb. 2,7 l kipattogtatoit Miss Popcorn
3/4 csészényi pirított kókusz
1/3 teáskanálnyi fahéj
Egy csipetnyi só
3 evőkanálnyi vaj vagy margarin

Béleljen ki egy mély lábast aluminium fóliával. Helyezze a popcornt a lábasba. Tartsa melegen a 250°F-os sütöben. Szórja szét a kókuszt egy mély serpenyőben és folyamatos kevergetés mellett 8-10 percig pirítsa meg. Tegye a mézet, a fahéjat és a sót egy kisebb lábasba. Melegítse fel forrásig, majd folyamatos keverés mellett 2 - 2,5 percig forralja. Adja hozzá a vajat és kevergesse, amíg elolvad. Öntse rá a mézes keveréket a popcomra. Adja hozzá a kókuszt. A golyókhoz helyezzen egy csészényi keveréket egy 8 hüvelyknyi műanyag fóliába és formázza meg. Csomagolja ki a fóliából és helyezze gondosan tányérra.

Kb. 10 popcorn golyóhoz elegendő.

__________________________________________________

Sült karamellás kukorica

Kb. 5,5 l kipattogtatott Miss Popcorn
1 csészényi vaj vagy margarin
2 csészényi jól becsornagolt barnacukor
1/2 csészényi fehér vagy barna kukoricaszörp
1 teáskanálnyi só
1/2 teáskanálnyi sütőpor
I teáskanálnyi vanília

Melegítse elő a sütőt 250°C hömérsékletre. Kenje be egy nagy lábas oldalát és alját nem ragadós növényi olajjal. Tegye a kipattogott popcornt a lábasba. Egy vastag falú lábasban olvassza meg lassan a vajat, keverjen bele barnacukrot, kukorica­szörpöt és sót. Folyamatosan kevergetve forralja fel. Forralja további 5 percig keverés nélkül. Vegye le a tűzről, keverje el benne a sütőport és a vaníliát. Fokozatosan öntse a popcornra, jól elkeverve. Süsse egy órán át, 15 percenként átkeverve. Vegye ki a sütőből és teljesen hűtse le. Szeletelje fel.

Kb. 5,5 l mennyiségre elegendő

__________________________________________________

Csokoládé bevonatú karamelles kukorica

Olvasszon fel 6 uncia bármilyen fajtájú, főzéshez használatos félédes, vagy tejcsokoládét. Öntse rá a megolvasztott csokoládét kb. 1L sült karamelles kukoricára. Kevergesse mindaddig, mig egyenletes bevonat alakul ki. Hűtse le jégszekrényben, válassza szét nagyobb darabokra. Hűtőben tárolandó.

__________________________________________________

Hamarosan finomabbnál finomabb recepteket gyűjtünk ezen az oldalon össze.
Ha neked is van olyan kedvenc ételed, amely popcorn felhasználásával készül, küld el nekünk az alábbi címre:

marketing@misspopcorn.hu